Sebagai Pengajaran Kepada Pemimpin! Inilah Pemimpin Yang Diberi Balasan Di DUnia

1


Sedang dia berada di hotel Park yang berhadapan dengan masjid, muazzin telah mengumandangkn azan. Lantas dia berkata kepada org yg disekelilingnya (dengan nada menghina): “Siapa yang kata kita ni terkenal? Kita tak terkenal pun. Kalian lihatlah kepada Lelaki ini (Nabi SAW).

Macam mana dia tak terkenal kalau dah namanya diulang di seluruh penjuru alam? Hancurkan saja menara masjid itu!”

BALASAN SU’UL KHATIMAH DAN BALA YANG MENIMPANYA

Akan tetapi dia mendapat Su’ul Khatimah.
Ataturk sangat takut akan kesihatan dirinya maka oleh sebab itu dia telah mengarahkan para doktor yang pakar-pakar untuk merawatnya. Lebih menyedihkan lagi dia tidak tidak menyedari bahawa dirinya telah mengidap penyakit hati sehinggalah ia mencapai tahap yang sangat kritikal. Ini bala yang pertama tetapi sangat azab dirasakannya.

Tidak cukup dengan itu Allah menghinakan lagi dengan penyakit siflis hasil dari tabiat terkenalnya yang suka berzina.

Dan ketika matinya Allah membalakan dia dengan serangga kecil yang tak dapat dilihat dengn mata yang menyebabkan dia gatal-gatal satu badan dan kerja menggaru jer dan setelah dikaji, semut aneh dan berbisa ini tidak wujud melainkan hanya di China.

 Lihatlah bagaimana Allah menghantar semut yang Di China ke Turki untuk menghinakan musuhnya. Dan beliau menderita seperti itu selama 2 tahun sehingga akhir ajalnya!

sumber: dairishare.blogspot.com

Related

Agama 6422019027940359399

Post a Comment

Hot in week

Recent

Comments

PELAWAT

Total Pageviews

item